Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Szerkesztői belépés2017.06.18. PDF Nyomtatás E-mail

HIRDETÉSEK

ÚRNAPJA

Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepe

Úrnapján, délelőtt 10.00 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, majd pedig utána, kb. 11.15 órakor indul az Úrnapi körmenet. Ezért a 12.00 órai mise Úrnapján elmarad. A két szabadtéri oltár felállítására, díszítésére és őrzésére az ifjúházas közösség és a karitászosok vállalkoztak. A templomudvaron felállítandó tábori oltárok az idén, a Fatimai Szűzanya és a két látnok, Szent Francisco és Szent Jacinta tiszteletére készülnek. Előre is köszönjük a segítséget. Ugyanakkor várjuk az idén elsőáldozott hittanos gyerekeket, akik az elsőáldozási ruhájukban fogják a virágszirmokat szórni az Oltáriszentség előtt a körmeneten. A gyerekek 09.45-kor gyülekeznek a sekrestye bejáratánál. Szívesen fogadunk virágszirmokat is, aki tud hozni, kérjük, a sekrestyében adja le.

Úrnapi Vesperást énekel a Capella Theresiana,vasárnap, 19.30 órakor és közreműködnek az esti misén is. Utána ők is nyári szünetet tartanak, és majd szeptemberben hallhatjuk éneküket újra a templomban.

Nyári miserend lép életbe a mai vasárnaptól, amikor is elmaradnak a 09.00 órai diákmisék, egészen szeptember 3-ig. Előre jelezzük, hogy szeptember 3-tól a téli miserendben is változás lesz, mert vasárnaponként a 08.00 órai misék maradnak el. A hétköznapi misék - nyáron és télen egyaránt - változatlanok lesznek. A nyári hónapokban, a gyóntatási rend is hétről-hétre fog alakulni, a táborok, zarándoklatok, szabadságolások miatt, ezért kérjük, hogy mindig kísérjék figyelemmel a vasárnapi hírlevélben feltüntetett heti, aktuális gyóntatási rendet.

Egész napos Szentségimádás lesz templomunkban az egyházmegyei szentségimádások rendjébe illeszkedve, ezen a héten, június 20-án, kedden. A reggeli mise után helyezzük ki az Oltáriszentséget imádására és a templom nyitva tartási rendje szerint, egészen este 18.00 óráig, amikor az Oltáriszentség litániát imádkozzuk, szentségi áldásban részesülünk, majd pedig 18.30 órakor szentmisével zárul ez a nap. Kérjük a kedves testvérek jelentkezését az Oltáriszentség őrzésére és imádására az előtérben elhelyezett íven.

Ugrin Gábor tanár úrra emlékezik a Fővárosi Énekkar és a Szent Rita kórus a június 19-én, este 18.30-kor kezdődő szentmisében. Elhangzik Schubert: B-dúr miséje.

Jézus Szentséges Szívének főünnepe, június 23-án, pénteken lesz. Az esti 18.30 órai ünnepi szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.