Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 18 vendég böngészi
Taizé-i közösség Nyomtatás

Nagy lelkesedéssel indult újra a Taizé imacsoport.

Szándékunk, hogy testvéreinket s magunkat is elvezessük e szép, szemlélődő, elmélkedő imádságok által a Jóisten belső szeretetébe.

II. János Pál pápa így köszöntötte a testvéreket 1986. október 5-én: „Mindegyikőtök azért jött ide, hogy Isten irgalmasságában és testvéri közösségben éljen. Szeretetből Krisztusnak szentelve egész valótokat megtaláljátok, egyiket is, másikat is. … Ti magatok a "közösség példázata" kívántok lenni s ezzel segítetek mindazoknak, akikkel csak találkoztok, hogy hűségesek maradjanak egyházi hovatartozásukhoz, ami részben neveltetésük gyümölcse, részben lelkiismereti döntésük eredménye. Ugyanakkor arra is ösztönzitek őket, hogy egyre mélyebbre hatoljanak a közösségnek abba a misztériumába, ami az egyház Isten tervében.”

Kis csoportunk 2010 szeptemberében alakult újjá. Nagyon örülünk a régieknek, hiszen ők tudják az újakat segíteni, hogy a hagyományokat továbbvihessük. És nagyon örülünk az újaknak, akik hasonlóképpen zenei múlttal, és nagy lélekkel jönnek, hogy együtt énekeljünk-imádkozzunk.

Imaközösségünk befogadó csoport, várunk mindenkit, aki szeretne velünk közösen énekelni, s ha tud hangszeren játszani, azt se hagyja otthon!

Tagok: Terifik, Plébániánk Ifjúsága

Csoportvezető: Bence atya