Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 23 vendég böngészi
Temetés Nyomtatás

A halál az emberi élet egyik legdrámaibb pillanata, mind az életből eltávozónak, mind a hátramaradónak. Ebben a nehéz élethelyzetben az egyház szeretne Isten szeretetével, gondoskodásával és vigasztalásával fordulni az emberek felé: ezért adjuk meg a végtiszteletet az elhunyt testének, ezért kérjük örök üdvösségéért az Istent, s ezért imádkozunk a gyászoló család vigasztalását kérve.

Ha szerettünk eltávozott a földi életből, és számára temetést kérünk, akkor azt a plébániai irodán, hivatali időben jelenthetjük be. A munkatárssal itt a következőket kell megbeszélnünk:

  • adatfelvétel - a halottak anyakönyvezéséhez szükséges adatok bediktálása, amelyben segítségünkre lehet (de nem feltétlenül szükséges) a halotti bizonyítvány;
  • személyes kérések megbeszélése - a búcsúztató felvétele, esetleges kérések, kívánságok megbeszélése a temetés kapcsán;
  • a pontos feltételek egyeztetése - több módon lehet temetkezni, a templomi urnatemetőtől kezdve a városi temetőkig, minden esetben más és más feltételek érvényesülnek. Ezekről pontos felvilágosítást ad irodai munkatársunk.