Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 9 vendég böngészi
2017. október 15. Nyomtatás

H I R D E T É S 

Avilai Nagy Szent Teréz Főünnepe

Évközi 28. vasárnap

2017. október 15.

Templombúcsú ünnepének programjai:

Október 14-én, szombaton,

17.30 órakor Rózsafüzér

18.00 órakor Szent Teréz Vesperás, melyet a Capella Theresiana énekel.

18.30 órakor koncelebrációs szentmise esperes kerületünk papjaival. A főcelebráns: Snell György püspök úr. A szentbeszédet: Dr. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára mondja.

Október 15-én, vasárnap, SZENT TERÉZ FŐÜNNEPÉN,

10.00 órakor ÜNNEPI NAGYMISE, melyen a Szent Efrém Férfikar és a Budapesti Énekesiskola, Ariel Ramírez: Misa Criolla c. miséjét énekli.

Kb. 11.15-kor SZENT TERÉZ KÖRMENET a templom körül, melyen a Bartók Béla Zenekonzervatórium Fúvószenekara játszik.

Az ünnepi misét és körmenetet a Duna Televízió 10.30 órától élő adásban közvetíti.

A búcsúi vasárnapon a 12.00 órai mise elmarad.

A körmenet után szeretetvendégség lesz a templomkertben, melyre süteményeket szívesen fogadunk a kedves testvérektől és kérjük, hogy a 10 órai mise előtt adják le a plébánián. Köszönjük.

Szentségimádás lesz, holnap, október 16-án, hétfőn, az esti mise után, 19 órakor.

Vallásközi Párbeszéd előadássorozatunk következő előadása, október 17-én, kedden, 16.00 órakor lesz a közösségi teremben, keresztény és zsidó előadók részvételével, különféle témákban, többek között az újkori keresztényüldözésekről.

Terézvárosi Plébániánk alapításának 240. évfordulójára, a búcsú hetének végére tervezett, bécsi, Mária Terézia nyomában meghirdetett kirándulásra a találkozás, október 21-én, szombaton reggel, 07.15-kor lesz a templom előtt. Mivel a két napon az ellátás félpanzió, tehát szombat vacsorától, vasárnap vacsoráig, ezért napközben az étkezésről mindenki magam gondoskodik. Hazaérkezés október 22-én, vasárnap a késő esti órákban.

Liszt Ferenc: Koronázási miséje hangzik el október 21-én, szombaton, az esti 18.30 órai szentmisén, a Gyulai Erkel Ferenc Kórus és az István Király Operakórus közreműködésével. A mise után Erkel Ferenc műveiből hallhatunk néhányat.