Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 10 vendég böngészi
2017. október 8. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Évközi 27. vasárnap

SZŰZ MÁRIA MAGYAROK NAGYASSZONYA

Október hónapban, minden nap, közösségben imádkozzuk a rózsafüzért a templomban. Hétköznapokon az esti mise után, 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor.

Országos Fatimai zarándoklatot és konferenciát szervez a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Soroksár-Újtelepi Fatimai Szűzanya templomban. Október 13-án, az utolsó jelenés 100. évfordulóján, pénteken, 11.00 órakor, az ünnepi misét Dr. Erdő Péter bíboros úr celebrálja, melyre várják a zarándokokat. Másnap október 14-én, a Mária jelenésekről és a Mária tiszteletről tartandó konferencián vehetnek részt az érdeklődők.

Plébániánk alapításának 240. évfordulóján, Bécsbe, Mária Terézia nyomában, október 21-22-én, kirándulás lesz. A program: találkozás 21-én, szombaton reggel, 07.15-kor a templom előtt. Bécsben városnézés, majd a Mária Terézia kiállítás és a sírjának meglátogatása a kapucinus templomban, ahol rózsafüzért imádkozunk. Szállás és vacsora Bécsben. 22-én, vasárnap szentmise a Károly templomban, majd szabadidő. Délután kirándulás Mayerlingbe a Kármelita kolostorba és Heiligenkreutzba a Ciszterci Apátságba, ahol részt veszünk a vesperáson, majd vacsora után visszautazunk Budapestre. Haza érkezés a késő esti órákban.

Avilai Szent Teréz Búcsú ünnepének,

plébániánk alapításának 240. évfordulójának programjai:

Október 14-én, szombaton,

17.30 órakor Rózsafüzér

18.00 órakor Szent Teréz Vesperás, melyet a Capella Theresiana énekel.

18.30 órakor koncelebrációs szentmise esperes kerületünk papjaival. A főcelebráns: Snell György püspök úr. A szentbeszédet: Dr. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára mondja.

Október 15-én, vasárnap, SZENT TERÉZ FŐÜNNEPÉN,

10.00 órakor ÜNNEPI NAGYMISE, melyen a Szent Efrém Férfikar és a Budapesti Énekesiskola, Ariel Ramírez: Misa Criolla c. miséjét énekli.

Kb. 11.15-kor SZENT TERÉZ KÖRMENET a templom körül, melyen a Bartók Béla Zenekonzervatórium Fúvószenekara játszik.

Az ünnepi misét és körmenetet a Duna Televízió 10.30 órától élő adásban közvetíti.

A búcsúi vasárnapon a 12.00 órai mise elmarad.

A körmenet után szeretetvendégség lesz a templomkertben, melyre süteményeket szívesen fogadunk a kedves testvérektől.