Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 58 vendég böngészi
2017. október 1. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Évközi 26. vasárnap

Október hónapban, minden nap, közösségben imádkozzuk a rózsafüzért a templomban. Az első, a mai vasárnapon, 18.00 órakor kezdődik. Hétköznapokon az esti mise után, 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor kezdődik.

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola, vendégeivel a Regensburgi Dóm kórusával közös hangversenyt adnak, ma, vasárnap, 16.30 órakor a templomban.

Szentségimádás van, minden második hétfőn este, új időpontban, a mise után, 19.00 órakora templomban. Holnap, a rózsafüzért ennek keretében imádkozzuk.

Alapvető hittan indult olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók. Keddenként, 19.00 órakor a közösségi teremben. Kérjük, hogy ha tudunk olyanokról, akik érdeklődnek hitünk iránt, jelezzük nekik ezt a lehetőséget.

Elsőpénteken, október 6-án, a reggeli és esti mise előtt és alatt lesz gyóntatás.

Rózsafüzért imádkozók országos találkozója a Thököly úti Rózsafüzér Királynője templomban, október 7-én, szombaton, 10.00 – 16.00 óráig lesz. Az egész napos program végén, 15.00 órakor szentmise, melyet Snell György segédpüspök mutat be.

Nagymarosi Ifjúsági találkozó, október 7-én, szombaton kerül megrendezésre, melynek témája az imádság lesz, Az egyedüllétből az együttlétbe” címmel. Érdeklődni lehet Robi atyánál és a http://nagymaros.katolikus.hu/ weboldalon.

Országos Fatimai zarándoklatot és konferenciát szervez a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Soroksár-Újtelepi Fatimai Szűzanya templomban, október 13-14-én. Az idei két zarándoklatunk mellett erre a különleges lehetőségre is felhívjuk a testvérek figyelmét a centenárium évében. Október 13-án pénteken, az ünnepi szentmisét 11.00 órakor Dr. Erdő Péter bíboros úr celebrálja a jelenlévő püspökökkel és papokkal együtt. Másnap október 14-én, a plébánián a Mária jelenésekről és a Mária tiszteletet érintő témákról konferencián vehetnek részt az érdeklődők.

Plébániánk alapításának 240. évfordulóján, Bécsbe, két napos kirándulást szervezünk október 21-22-én, szombaton és vasárnap. A csoport létszáma betelt. A részvételi díj a plébánia hivatalban fizethető be.

Avilai Szent Teréz Búcsú ünnepének, plébániánk alapításának 240. évfordulóján a következő lesz a programja:

Október 14-én, szombaton, 18.00 órakor Szent Teréz Vesperás, melyet a Capella Theresiana énekel. 18.30 órakor koncelebrációs szentmise esperes kerületünk papjaival. A főcelebráns: Snell György püspök úr. A szentbeszédet: Dr. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára mondja.

Október 15-én, vasárnap, SZENT TERÉZ FŐÜNNEPÉN, 10.00 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, melyen a Szent Efrém Férfikar és a Budapesti Kórusiskola, Ariel Ramírez: Misa Criolla c. miséjét énekli. A mise után, kb. 11.15-kor kerül sor a Szent Teréz körmenetre a templom körül, melyen a Bartók Béla Zenekonzervatórium Fúvószenekara játszik. Az ünnepi misét és körmenetet a Duna Televízió élő adásban közvetíti. A búcsúi vasárnapon a 12.00 órai mise elmarad. A körmenet után szeretetvendégség lesz a templomkertben, melyre süteményeket szívesen fogadunk a kedves testvérektől.


A templom, belső világítása megújul. Az ezzel kapcsolatos munkálatok miatt a következő héten is többször lehet áramszünet. Szíves türelmüket kérjük.