Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 51 vendég böngészi
2017. szeptember 17. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Évközi 24. vasárnap

Hitoktatás. Várjuk a plébánia hivatalban azoknak a felnőtteknek a jelentkezését, akik szeretnének megkeresztelkedni, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de nem voltak elsőáldozók. Az alapvető hittan, szeptember 26-án, kedden, 19.00 órakor kezdődik a közösségi teremben. Ugyanakkor az idei tanévben bérmálási előkészítő is indul. Azon fiatalok vagy felnőttek jelentkezését várjuk, akik jövőre töltik be 14. életévüket és szeretnének megbérmálkozni, elkötelezett keresztény, katolikusként az Egyház élő tagjai lenni. Az előkészítő, majd november 3-án, pénteken, 19.00 órakor a közösségi teremben kezdődik.

Szentségimádás és vesperás minden második hétfőn új időpontban, az esti mise után: 19.00 – 20.00 óráig van. Holnap, szeptember 18-án, hétfőn lesz a következő, melyre várjuk a testvéreket. A 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra készülve, az elmélkedések, ebben az évben az Oltáriszentségről lesznek.

Ars Sacra Fesztivál kezdődött tegnap, szombaton, amikor a Templom és a Toronykilátó 15.00 – 22.00 óráig tartott nyitva. Köszönjük a testvérek szíves segítségét.

A hét további kulturális programjai templomunkban:

- Szeptember 19. kedd, 19.00 óra: Bp-i Solti György Zeneiskola Vonószenekara koncertje;

- Szeptember 21. csütörtök, 19.00 óra: Meglepetés Színház előadása az alagsori teremben;

- Szeptember 24. vasárnap, 10.00 óra: Josquin: Missa Hercules dux Ferrariae c. miséjét énekli a Capella Theresiana; 11.00 óra: Szilágyi Stella: Ikon és Szentkép kiállítása nyílik.

Szentírás vasárnapja - Szent Jeromos ünnepéhez kapcsolódóan - jövő vasárnap, szeptember 24-én lesz. Kérjük, hogy mindenki hozza magával saját Bibliáját, melyeket a szentmisék alkalmával megáldunk, illetve akinek nincs, az megvásárolhatja a Szent Jeromos Bibliatársulat által kiadott Szentírást és azokat is megáldjuk.

Évadkezdő plébániai kirándulás Visegrádra, szeptember 23-án, szombaton. Hála Istennek sikerült nagyobb hajót kapnunk, így sorra hívtuk fel a pótlistán lévőket is, hogy velünk tarthatnak. Jöhetnek mindazok, akik először jelentkeztek és már befizették, illetve, akik telefonhívást kaptak, mert pótlistán voltak és most fizetik be a sekrestyében. Felnőtteknek 3.000.- Ft, gyermekeknek 1.500.- Ft. A program: 10 órakor indulás szárnyas hajóval, szentmise, a visegrádi vár bemutatása, majd különféle programok a fellegvárban és közös ebéd. Találkozás: reggel 09.30-kor a kis földalatti megállójánál a Vörösmarty téren.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub kirándulás szervez Herend – Zircre, szeptember 28.-ára. Indulás reggel 07.00 órakor a templom elől autóbusszal. Hazaérkezés kb. 19.00 órára. Herenden a porcelánmúzeumot tekintik meg és szentmise, Zircen pedig a ciszterci apátságot. Részvételi díj, klubtagoknak 3.500.- Ft., nem klubtagoknak: 4.500.- Ft. Jelentkezni a sekrestyében, a részvételi díj befizetésével lehet.

Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja. A soron következő beteglátogató képzés, 2017. október 7-én indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 08.00 és 16.00 óra között, szeptember 30-ig.

Plébániánk alapításának 240. évfordulóján, Bécsbe, két napos kirándulást szervezünk október 21-22-én, szombaton és vasárnap. Mária Terézia császár- és királynő, 1777-ben alapította plébániánkat és a róla elnevezett Terézvárost, egyben születésének 300. évfordulója is van. Ezért az idei őszi két napos kirándulást ennek az évfordulónak a jegyében szerveztük. A program: Indulás reggel 07.30-kor a templom elől autóbusszal Bécsbe, ahol városnézés helyi idegenvezetővel, többek között megtekintjük a Schönbrunnban rendezett Mária Terézia életét bemutató kiállítást és felkeressük sírját a Kapucinusok templomában, ahol elimádkozzuk a rózsafüzért, majd vacsora és szállás Bécsben. Másnap szentmise a Stephansdomban, majd elutazunk Mayerlingbe, a Kármelita kolostort tekintjük meg és Heiligenkrauzba, ahol a ciszter apátságot, majd pedig vacsora. Hazaérkezés a késő esti órákban. A részvételi díj, mely magába foglalja az autóbuszt, a szállodát reggelivel, a két vacsorát, a belépőket, az idegenvezetést és az utasbiztosítást: 7.500.- Ft és 120.- €. Most is van családi, gyermekkedvezmény, mely a 14 év alatti gyerekeknek félárat jelent, tehát 3.500.- Ft és 60.- €. Jelentkezni lehet a forint összeg befizetésével a plébánia hivatalban.