Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 57 vendég böngészi
2017. szeptember 10. Nyomtatás

H I R D E T É S

Évközi 23. vasárnap

Hitoktatás. Megkezdődött a hitoktatás az iskolákban. Hitoktatónik a Terézvárosi és az Erzsébetvárosi Két Tannyelvű általános iskolában, valamint a Vörösmarty Mihály általános iskolában és óvodában tanítanak hittant. A plébániai hittan órák ezen a héten kezdődnek:

- hétfőn: 19.30: Ifjúsági; 20.30: Házas csoport, vagy Imavirrasztás a templomban (kéthetente)

- kedden: 19.00: Alapvető hittan (felnőtt keresztelendők, vagy elsőáldozók (szept.26.)

- szerdán: 19.00: Ifjú – Felnőtt csoport

- csütörtökön: 19.00: Biblia óra

Bérmálkozásra is indul előkészítő (nov.3.)

Az ima csoportok és klubok programjairól mindig külön tájékoztatást adunk.

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, szeptember 14-én, csütörtökön lesz.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadkezdő megbeszélése szeptember 14-én, csütörtökön, 16.30 órakor lesz az alagsori hittanteremben és vetítés az Érdi Ciszterci Apátság életéről.

Mindszenty Gyalogzarándoklat lesz Városmajorból – Máriaremetére, szeptember 16-án, szombaton, annak emlékére, hogy 70 évvel ezelőtt a Hercegprímás vezette ezt a zarándoklatot. Indulás reggel 08.00 órakor a Városmajori templomtól, 12.00 órakor Erdő Péter bíboros mutatja be a szentmisét Máriaremetén, majd pedig megáldja a Bazilika előtt felállítandó Mindszenty szobrot.

Nyitott Templomok Napja, szeptember 16-án, szombaton lesz, mely az egy héten át tartó Ars Sacra Fesztivál első napja. Templomunk és a Toronykilátó 15.00 – 22.00 óráig tart nyitva. Aki szívesen vállalna templom és toronyőrséget, kérjük, jelentkezzen a sekrestyében.

A hét további kulturális programjai templomunkban:

- Szeptember 16. szombat, 19.30 óra: Kamil Mika lengyel orgonaművész koncertje;

- Szeptember 19. kedd, 19.00 óra: Bp-i Solti György Zeneiskola Vonószenekarának koncertje;

- Szeptember 21. csütörtök, 19.00 óra: Meglepetés Színház előadása;

- Szeptember 24. vasárnap, 11.00 óra: Szilágyi Stella: Ikon és Szentkép kiállítása.

Évadkezdő plébániai kirándulást hirdettünk Visegrádra, szeptember 16.-ára. A nagyszámú jelentkező miatt - hiszen több mint 140-en vannak már -, egy nagyobb hajót bérelünk, hogy minél többen el tudjanak jönni, ezért a kirándulást egy héttel későbbre kellett áttennünk, azaz szeptember 23.-ra, szombatra. Kérjük, hogy csak az jelentkezzen a sekrestyében, akinek sajnálatos módon ez az új időpont nem felel meg. A pótlistán lévőket pedig, ahogyan a létszám alakul, telefonon fogjuk értesíteni. A találkozás reggel 09.30-kor lesz a földalatti Vörösmarty téri megállójánál.

Kiadványaink: A nyáron megjelent DVD, a Fatimai Szűzanya jelenésének 100. évfordulóján templomunkban tartott ünnepségről, és a Ciszterci Nővérek „Átadottak” c. könyve a sekrestyében és a kegytárgyboltunkban még kapható.