Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 52 vendég böngészi
2017.06.25. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Évközi 12. vasárnap

Köszönetet mondunk a Kedves Testvéreknek, akik Úrnapja méltó megünneplésében segítettek! Az úrnapi oltárok felállításában az ifjú házas és a karitász csoportnak, a gyerekeknek, akik a virágszirmokat szórták, a cserkészeknek, akik zászlókat és a felnőtt férfiaknak, akik a baldachint vitték. Ugyan így köszönjük azoknak a Testvéreknek a segítségét is, akik a szentségimádási napon vállalták, óránkénti váltásban az Oltáriszentség imádását, őrzését. A Budapesti Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő év megnyitásának egy szép helyi megnyilvánulása volt ez az ünnep. Ettől kezdve, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, a szentmisék végén közösen imádkozzuk a Kongresszus imáját, melyet kis képeken kiosztottunk.

Szent László király ünnepe lesz ezen a héten, június 27-én. Az idei Szent László évben, a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulóján az ünnepi szentmise este 18.30 órakor lesz.

Szent Péter és Szent Pál főapostolok főünnepén, június 29-én, szintén este 18.30 órakor lesz az ünnepi mise. A Püspöki Kar rendelkezésére, jövő vasárnap, július 2-án a Szentszék kiadásainak támogatására az un. „Péter-fillérek” gyűjtések lesz.

Dr.Székely János esztergom-budapesti segdépüspököt, Ferenc pápa, június 18-án, szombathelyi megyéspüspökké nevezte ki. Szívből gratulálunk Püspök atyának a megyéspüspöki kinevezéshez és mivel közel egy évtizede itt lakott a mi plébániánkon, még közelebb éreztük magunkat hozzá, így imádságunkkal is elkísérjük őt, ahogyan ezt ő is kérte: Kérem, imádkozzanak értem, hogy új küldetésemet Jó Pásztorunk, Krisztus, az Örök Főpap szándéka szerint tölthessem be.” Megyéspüspöki beiktatása, a Szombathelyi Székesegyházban, július 8-án, szombaton, délelőtt 10.30 órakor lesz.

A Czestochowai Fekete Madonna kegykép másolatának megkoronázása lesz - az eredeti lengyelországi kép megkoronázásának 300. évfordulója alkalmából - a Szent István Bazilikában június 30-án, pénteken, 15.00 órakor. Az ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatja be, a lengyel és a magyar parlament elnöke jelenlétében. Utána lengyel-magyar ifjúsági találkozó lesz a Bazilika előtti téren. Szeretettel várják a kedves testvéreket és különösen is a fiatalok erre az alkalomra.

A Fatimai Szűzanya jelenésének 100. évfordulóján, május 13-án tartott tudományos előadásról, a kegyszobor másolatának megáldásáról, az ünnepi szentmiséről és lorettói litániáról elkészült a DVD-film, mely a sekrestyében megvásárolható 3.300.- Ft-os áron. Szeretettel ajánljuk minden kedves Testvérünknek.

Ifjúsági jegyigénylés a Vizes Világbajnokságra. Külön levélben kapott plébánián felhívást arra, hogy jegyek igényelhetők a Vizes Világbajnokságra, mely július 14 és 30. között kerül megrendezésre Budapesten és Balatonfüreden a www.vizesvb.europasziveben.hu oldalon.