Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 51 vendég böngészi
2017.06.18. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

ÚRNAPJA

Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepe

Úrnapján, délelőtt 10.00 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, majd pedig utána, kb. 11.15 órakor indul az Úrnapi körmenet. Ezért a 12.00 órai mise Úrnapján elmarad. A két szabadtéri oltár felállítására, díszítésére és őrzésére az ifjúházas közösség és a karitászosok vállalkoztak. A templomudvaron felállítandó tábori oltárok az idén, a Fatimai Szűzanya és a két látnok, Szent Francisco és Szent Jacinta tiszteletére készülnek. Előre is köszönjük a segítséget. Ugyanakkor várjuk az idén elsőáldozott hittanos gyerekeket, akik az elsőáldozási ruhájukban fogják a virágszirmokat szórni az Oltáriszentség előtt a körmeneten. A gyerekek 09.45-kor gyülekeznek a sekrestye bejáratánál. Szívesen fogadunk virágszirmokat is, aki tud hozni, kérjük, a sekrestyében adja le.

Úrnapi Vesperást énekel a Capella Theresiana,vasárnap, 19.30 órakor és közreműködnek az esti misén is. Utána ők is nyári szünetet tartanak, és majd szeptemberben hallhatjuk éneküket újra a templomban.

Nyári miserend lép életbe a mai vasárnaptól, amikor is elmaradnak a 09.00 órai diákmisék, egészen szeptember 3-ig. Előre jelezzük, hogy szeptember 3-tól a téli miserendben is változás lesz, mert vasárnaponként a 08.00 órai misék maradnak el. A hétköznapi misék - nyáron és télen egyaránt - változatlanok lesznek. A nyári hónapokban, a gyóntatási rend is hétről-hétre fog alakulni, a táborok, zarándoklatok, szabadságolások miatt, ezért kérjük, hogy mindig kísérjék figyelemmel a vasárnapi hírlevélben feltüntetett heti, aktuális gyóntatási rendet.

Egész napos Szentségimádás lesz templomunkban az egyházmegyei szentségimádások rendjébe illeszkedve, ezen a héten, június 20-án, kedden. A reggeli mise után helyezzük ki az Oltáriszentséget imádására és a templom nyitva tartási rendje szerint, egészen este 18.00 óráig, amikor az Oltáriszentség litániát imádkozzuk, szentségi áldásban részesülünk, majd pedig 18.30 órakor szentmisével zárul ez a nap. Kérjük a kedves testvérek jelentkezését az Oltáriszentség őrzésére és imádására az előtérben elhelyezett íven.

Ugrin Gábor tanár úrra emlékezik a Fővárosi Énekkar és a Szent Rita kórus a június 19-én, este 18.30-kor kezdődő szentmisében. Elhangzik Schubert: B-dúr miséje.

Jézus Szentséges Szívének főünnepe, június 23-án, pénteken lesz. Az esti 18.30 órai ünnepi szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát.