Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 47 vendég böngészi
2017.06.11. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Szentháromság vasárnapja

Hittanosok tanévzáró, hálaadó szentmiséje, ma, a 09.00 órai diákmisén van. Szeretettel várjuk a hittanosokat, szüleikkel és testvéreikkel, valamint tanáraikkal együtt. A mise végén elimádkozzuk az egyház hálaadó himnuszát a Te Deumot, majd pedig a szülőknek alkalmuk lesz találkozni gyermekeik hitoktatóival. Ezért a mai vasárnap, a 10.00 órai mise, később, 10.15 órakor kezdődik, melyen egy svéd kórus fog énekével közreműködni.

Belvárosi Nagyboldogasszony templom és altemplom ismertetése és bejárása lesz június 12-én, hétfőn, de. 10.00 órakor a karitász szervezésében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Találkozás a Belvárosi templom előtt 09.45-kor.

Plébániai első Zarándoklatunk Fatimába, a centenárium alkalmából ezen a héten hétfőn, június 12-én indul. Találkozás a Liszt Ferenc repülőtér 2/B terminálján, 13.30-tól. A zarándokok imádkoznak majd az itthon lévő testvérekért, különösképpen a Plébániáánkért felajánlandó szentmisében, melyet a jelenések helyén, a szentélyben mutatunk be. Ezt a misét élő adásban, az világhálón keresztül is lehet majd látni a FATIMA TV-n keresztül: http://www.worldfatima.com címen, a CHAPEL APPARITIONS LIVE fülre kattintva. Június 16-án, pénteken, reggel 07.30 órakor, itt a templomban is, a kivetítőn keresztül együtt ünnepelhetjük a Fatimában lévő zarándokokkal a magyar szentmisét és végén szentáldozáshoz is járulhatunk.

Nyári miserend lép életbe a jövő vasárnaptól, június 18-tól, amikor is elmaradnak a 09.00 órai diákmisék, egészen szeptember 3-ig. Előre jelezzük, hogy szeptember 3-tól a téli miserendben is változás lesz, mert vasárnaponként a 08.00 órai misék elmaradnak. A hétköznapi misék - nyáron és télen egyaránt - változatlanok lesznek. A nyári hónapokban, a gyóntatási rend is hétről-hétre fog alakulni, a táborok, zarándoklatok, szabadságolások miatt, ezért kérjük, hogy mindig kísérjék figyelemmel a vasárnapi hírlevélben feltüntetett heti, aktuális gyóntatási rendet.

Úrnapján, június 18-án, jövő vasárnap, délelőtt 10.00 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, majd pedig utána, kb. 11.15 órakor indul az Úrnapi körmenet. Ezért a 12.00 órai mise Úrnapján elmarad. A két szabadtéri oltár felállítására, díszítésére és őrzésére az ifjúházas közösség és a karitászosok vállalkoztak. A templomudvaron felállítandó tábori oltárok az idén, a Fatimai Szűzanya és a két látnok, Szent Francisco és Szent Jacinta tiszteletére készülnek. Előre is köszönjük a segítséget. Ugyanakkor várjuk az idén elsőáldozott hittanos gyerekeket, akik az elsőáldozási ruhájukban fogják a virágszirmokat szórni az Oltáriszentség előtt a körmeneten. A gyerekek 09.45-kor gyülekeznek a sekrestye bejáratánál. Szívesen fadunk virágszirmokat is, aki tud hozni, kérjük, a sekrestyében adja le.

Úrnapi Vesperást énekel a Capella Theresiana jövő vasárnap, 19.30 órakor és közreműködnek az esti misén is. Utána ők is nyári szünetet tartanak, és majd szeptemberben hallhatjuk éneküket újra a templomban.