Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 45 vendég böngészi
2017. június 4. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

PÜNKÖSDVASÁRNAP

Pünkösdvasárnap, az Egyház születésnapján, a délelőtt 10.00 órai ünnepi nagymisén, templomunk énekkara a Capella Theresiana, zenészekkel és szólistákkal, Scarlatti: Missa Breve la Stella című miséjét énekli. 

Pünkösdhétfőn, holnap, három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00, délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor. Főegyházmegyénk az idén is megrendezi a Karizmák Ünnepét a Máriaremeti kegytemplom parkjában. A program, mely a színpadon, a különböző plébániák és mozgalmak sátraiban lesznek a hirdetőtáblán olvashatjuk. 12.00 órakor kezdődik a kegytemplomban, Szent Teréz plébániánk zarándok miséje. Délután nyílik meg első előkészítő éve a 2020-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszusnak, melynek mottója: „Az Eucharisztia az egyéni keresztény élet forrása.” 15.00 órakor kezdődik Erdő Péter bíboros úr ünnepi szentmiséje a szabadtéri oltárnál. Mindenkit szeretettel várunk!

Pap-és diakónusszentelés az Esztergomi Főszékesegyházban, június 10-én, szombaton délelőtt 10.30 órakor lesz. Erdő Péter bíboros úr 4 papot, 3 diakónust és 6 állandó diakónust szentel. Szeretettel várják főegyházmegyénk híveit. Foglaljuk imáinkba a szentelendőket.

Hittanosok tanévzáró, hálaadó szentmiséje, június 11-én, Szentháromság vasárnapján, a 09.00 órai diákmisén lesz. Szeretettel várjuk a hittanosokat, szüleikkel és testvéreikkel, valamint tanáraikkal együtt. A mise végén elimádkozzuk az egyház hálaadó himnuszát a Te Deumot, majd pedig a szülőknek alkalmuk lesz találkozni gyermekeik hitoktatóival. Ezért jövő vasárnap a 10.00 órai mise, később, 10.15 órakor kezdődik.

Nyári miserend lép életbe a tanévzáró mise utáni vasárnaptól, június 18-tól, amikor is elmaradnak a 09.00 órai diákmisék. Tehát nyáron: június, július és augusztus hónapokban, a szombat előesti, 18.30-as, valamint vasárnap, a 08.00, 10.00, 12.00 és 18.30-as szentmisék lesznek. Előre jelezzük, hogy szeptember 3-tól újra indulnak, a délelőtt 09.00 órai diákmisék, de a téli miserendben változás lesz, mert vasárnaponként a 08.00 órai misék elmaradnak. A hétköznapi misék - nyáron és télen - változatlanok lesznek. A nyári hónapokban, a gyóntatási rend is hétről-hétre fog alakulni, a táborok, zarándoklatok, szabadságolások miatt, ezért kérjük, hogy mindig kísérjétek figyelemmel a vasárnapi hírlevélben feltüntetett heti, aktuális gyóntatási rendet.

Úrnapján, június 18-án, délelőtt 10.00 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, majd pedig utána, kb. 11.15 órakor indul az Úrnapi körmenet. Ezért a 12.00 órai mise Úrnapján elmarad. A két szabadtéri oltár felállítására, díszítésére és őrzésére várjuk a testvérek jelentkezését. A templomudvaron felállítandó tábori oltárok az idén, a Fatimai Szűzanya és a két látnok, Szent Francisco és Szent Jacinta tiszteletére készülnek. Előre is köszönjük a segítséget. Ugyanakkor várjuk az idén elsőáldozott hittanos gyerekeket, akik az elsőáldozási ruhájukban fogják a virágszirmokat szórni az Oltáriszentség előtt a körmeneten.

Két zenei program is lesz templomunkban ezen a héten:

Magnificat Leánykar és vendégeik, egy Kanadai Kórus közös koncertje lesz június 9-én, pénteken, 19.30 órakor.

Svédországból érkezik az Ulrika Eleonora Kórus és egyházi műveket énekelnek június 10-én, szombaton, a 18.30 órai szentmisén.