Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 70 vendég böngészi
2017. május 14. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Húsvét 5. vasárnap

A Fatimai Szűzanya jelenésének 100. évfordulóját, május 13-án ünnepeltük. Szentatyánk, Ferenc pápa, Fatimában szentté avatta a három látnok gyermek közül azt a kettőt, akik még kis korukban haltak meg, Jácinta és Francesco Martot. Templomunk, az elmúlt héten a kegyhelyről egy Fatimai Szűzanya szobrot kapott, melyet szintén tegnap áldottunk meg. Hálásan köszönjük minden adományozónak, akik hozzá járultak, hogy a centenárium alkalmából templomunk ezzel a kegyszoborral gazdagodjék. További adományokat is szívesen elfogadunk. Az idei zarándoklataink alkalmával imádkozunk értük és mind azokért, akik a tegnapi szép ünnep előkészítésében és lebonyolításában segítettek. Kiállítás is nyílt az altemplomban, FATIMA 100 címmel, mely a mise után megtekinthető. Fatima titka című, az évfordulóra megjelent új könyv kapható a sekrestyében és a kegytárgyboltunkban.

Jó Pásztor vasárnapján, a papnevelés céljaira megtartott adománygyűjtés eredménye 138.000.- Ft. volt, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak és amelyet továbbítottunk.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, május 20-án, szombaton van. Minden fiatalt szeretettel várnak. A részletekről érdeklődni lehet személyesen, Csepregi Róbert atyánál.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia, „Szent Helyek” címmel, május 23-án, kedden, 15.00 órától kezdődik a plébánia alagsori hittantermében. A zsidó, keresztény és iszlám előadók, a különféle egyistenhívő vallások szent zarándokhelyeiről tartanak előadást, melynek részleteit a szórólapokon is megtalálhatjuk. A konferencia védnöke: Varga Lajos váci segédpüspök.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub májusi évadzáró zarándoklata Hédervárra és Győrbe lesz, május 25-én, csütörtökön. Az ünnepi ebéddel egybekötött kirándulásra a sekrestyében lehet jelentkezni. Klubtagoknak 4.500.-, nem klubtagoknak 5.500.- Ft. részvételi díj befizetésével. Indulás reggel 07.30-kor autóbusszal a templom elől, hazaérkezés kb. 18.00 órakor.

„Placid atya, aki megjárta a Gulágot” címmel, egy új film készült, az év elején, 100 éves korában elhunyt Olofsson Placid atyáról, akit jól ismerünk, hiszen templomunkban is többször járt az elmúlt években. Szeretnénk a filmet közösen megnézni az Uránia Moziban, május 29-én, hétfőn, 18.00 órakor. Jegyek a sekrestyében válthatók 1.200.- Ft-os áron.

Ajánljuk fel jövedelmünk 1%-at a Magyar Katolikus Egyháznak. (Technikai szám: 0011) Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy ha már az adóhatóság elkészítette, vagy beadták adóbevallásukat, de még nem rendelkeztek az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megtehetik az úgynevezett EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, melyet az adóhatósághoz legkésőbb május 22-ig kell eljuttatni.