Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 68 vendég böngészi
2017. május 7. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Húsvét 4. vasárnapja

Jó Pásztor vasárnapján, a mai napon, papi hivatásokért könyörgünk. Vendégünk az esztergomi szemináriumból, Horváth Ákos III. éves papnövendék, aki a szentmiséken tanúságot tesz papi hivatásáról. Kérjük a testvéreket, hogy imádkozzunk együtt ma és az elsőcsütörtöki szentmiséken papi hivatásokért és a papságra készülőkért. Egyúttal támogassuk a papnevelés céljait adományainkkal is, melyet a templom közepén lévő perselybe kérjük elhelyezni és a nap végén kispap testvérünk viszi majd Esztergomba.

Május első vasárnapja, Anyák napja. Szeretettel köszöntjük az édesanyákat. A ma esti, 18.00 órai Lorettói litániát az édesanyákért imádkozzuk.

Elsőáldozóinkért imádkozunk. Az oltár előtt található kosárba helyeztük el az idén elsőáldozásra készülő 32 gyermeknek a nevét. Aki szívesen vállalja, hogy május 28-ig minden nap imádkozik egy elsőáldozóért, azt kérjük, hogy húzzon egy nevet a kosárból és foglalja imáiba a hittanos gyermeket és szüleit.

Képtalálat a következőre: „fatimai szűzanya”

A Fatimai Szűzanya első jelenésének centenáriumán, május 13-án, 16.00 órakor Dr.Magyary István vetített képes előadása lesz a Wesselényi utcai ErőMűvHázban (Bp. VII. ker. Wesselényi u. 17.). 18.30 órakor ünnepi szentmise a Teréz templomban, melyen a Rotunda Énekegyüttes énekel A mise utána 19.30 órakor pedig májusi litánia, melyen Illényi Katica fog közreműködni. Az altemplomban fotókiállítás nyílik „Fatima 100” címmel Topor Márta rendezésében.

Élő Rózsafüzér imádság lesz Budapest körül, május 13-án, szombaton. A különböző útvonalakról a részletes tájékoztatót a hirdetőtáblán elhelyeztük.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia lesz, „Szent Helyek” címmel, május 23-án, kedden, 15.00 órától a plébánia alagsori hittantermében. A zsidó, keresztény és iszlám előadók, a különféle egyistenhívő vallások szent zarándokhelyeiről tartanak előadást, melynek részleteit a szórólapokon is megtalálhatjuk. A konferencia védnöke: Varga Lajos váci segédpüspök.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub májusi évadzáró zarándoklata Hédervárra és Győrbe lesz, május 25-én, csütörtökön. Az ünnepi ebéddel egybekötött kirándulásra a sekrestyében lehet jelentkezni. Klubtagoknak 4.500.-, nem klubtagoknak 5.500.- Ft. részvételi díj befizetésével. Indulás reggel 07.30-kor autóbusszal a templom elől, hazaérkezés kb. 18.00 órakor.

„Placid atya, aki megjárta a Gulágot” címmel, egy új film készült, az év elején, 100 éves korában elhunyt Olofsson Placid atyáról, akit jól ismerünk, hiszen templomunkban is többször járt az elmúlt években. Szeretnénk a filmet közösen megnézni az Uránia Moziban, május 29-én, hétfőn, 18.00 órakor. Jegyek a sekrestyében válthatók 1.200.- Ft-os áron.

Ajánljuk fel jövedelmünk 1%-at a Magyar Katolikus Egyháznak. (Technikai szám: 0011) Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy ha már az adóhatóság elkészítette, vagy beadták adóbevallásukat, de még nem rendelkeztek az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megtehetik az úgynevezett EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, melyet az adóhatósághoz legkésőbb május 22-ig kell eljuttatni.