Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 78 vendég böngészi
2017. április 9. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

VIRÁGVASÁRNAP

Országos adománygyűjtés volt a Szentföld javára, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, a múlt vasárnap. Templomunkban 169.200.- Ft. jött össze, melyet megköszönünk minden adakozónak, és amelyet a héten továbbítottunk.

Vedres Csaba: Miserere című oratóriuma, zene az Isten irgalmáról és az ember reményéről címmel, ma, virágvasárnap, 19.15 órakor kerül előadásra a Kelenföldi Szent Gellért templomban.

Templomunk Nagyheti és Húsvéti programjai:

Virágvasárnap, Urunk jeruzsálemi bevonulására emlékezünk.

Délelőtt 10.00 órakor kezdődik a barkaszentelés és az ünnepi bevonulás. Erre várjuk a gyerekeket, akár úgy, hogy itt maradnak a bevonulásra a 09.00 órai diákmise után, akár úgy, hogy a 10.00 órai misére jönnek. Találkozás 09.45-kor a sekrestye előtt, ahol a hitoktatók kiosztják a barkákat, pálmákat és ruhákat, melyeket, majd a szertartás alkalmával a gyerekek terítenek Jézus elé. Utána a Passiót a Capella Theresiana énekli, majd nagymise.

A Szent Három Napon: Nagycsütörtök, Nagypéntek és Nagyszombaton reggel nincsen szentmise. A templomot reggel 08.00 órakor nyitjuk. 08.00 – 09.00-ig gyóntatás van. Az esti szertartások 18.30-kor kezdődnek, de közben nincsen gyóntatás, csak a szertartások után 22.00 óráig.

Április 13-án, Nagycsütörtökön, az Utolsó Vacsora ünneplése.

Délelőtt 10 órára Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, minden kedves testvérünket a Szent István Bazilikába várja, ahol a Főegyházmegye papjaival együtt mutatja be a Krizmaszentelési misét.

Este 18.30 órakor kezdődik a koncelebrációs mise az Utolsó Vacsora emlékére templomunkban, amelyben a lábmosás szertartása. Utána oltárfosztás, majd a Lamentációk következnek, a Capella Theresiana tagjai közreműködésével és virrasztás a Getszemáni kertben vérrel verejtékező Krisztussal 22.00 óráig. A mise végétől, 22.00 óráig gyóntatás lesz.

Április 14-én, Nagypénteken, az Úr szenvedésének, kereszthalálának és temetésének emlékezet.

Ezen a napon szigorú böjt van, ami annyit jelent, hogy minden megkeresztelt 18 és 60 év közötti hívő háromszor étkezhet, egyszer lakhat jól és senki nem fogyaszthat húsételt.

Délután 15.00 órakor Keresztutat járunk, Jézus kereszthalálának órájában. Sík Sándor: Keresztút című versét, Igó Éva színművésznő imádkozza.

Este 18.30 órakor kezdődik a szertartás (Csonkamise). A Passiót a Capella Theresiana énekli, majd hódolat a Szent Kereszt előtt, Szentáldozás és a Szent Sír megnyitása. Ezután virrasztás Jézus sírjánál 22.00 óráig. A szertartás végétól 22.00 óráig gyóntatás lesz.

Április 15-én, Nagyszombaton, a Szent Sír egész nap látogatható, tehát a templomot a déli órákban sem zárjuk be.

Este 18.30 órakor kezdődik a Húsvéti Vigíla, Urunk Feltámadásának megünneplése: Tűzszentelés, Fény bevonulás, Húsvéti Örömének, Olvasmányok, Felnőtt keresztelés és Vízszentelés, Ünnepi Nagymise és kb. 20.30-kor kezdődik a Feltámadási Körmenet. A körmenet után, szeretetvendégség, húsvéti sonka és tojás agapéra várjuk a testvéreket a hittanterembe, melyet az ifjú felnőtt hittancsoport tagjai készítenek.

Április 16-án, Húsvétvasárnap, Urunk Feltámadásának főünnepén, vasárnapi miserend.

A reggel 08.00 órai szentmisén ételszentelés.

Délelőtt 10.00 órakor Ünnepi Főpapi Nagymise, melyet Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, a külföldi magyarok püspöke mutat be. A Budapesti Énekes Iskola, Michael Haydn: C-dur miséjét énekli zenekari kísérettel.

Április 17-én, Húsvéthétfőn, három szentmise lesz templomunkban. Reggel 08.00, délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor.

Minden Kedves Testvérünknek, Családtagjaiknak, lélekben elmélyült nagyhetet és Krisztus Urunk feltámadása örömében megünnepelt Húsvétot kívánunk!