Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 80 vendég böngészi
2017. március 26. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Nagyböjt 4. vasárnapja

Nagyböjti plébániai lelkigyakorlatunk Érden, a Ciszterci Nővérek Apátságában, ezen a hétvégén tartjuk. Akik erre a három napos lelkigyakorlatra nem tudtak elmenni és minden kedves testvérünket, szeretettel várjuk a templomi lelki napunkra, április 7-én, péntekre. A keresztutat és a szentmisén az elmélkedést Dr.Török Csaba atya, teológiai tanár vezeti. A mise után zenés bűnbánati áhítat, melyet templomunk Taize-i Ifjúsági ének és zenekara vezet, közben pedig gyóntatás lesz.

Keresztutat járunk minden nagyböjti pénteken, így most március 31-én is a templomban. A 17.45 órakor kezdődő imádságot plébániánk ifjú házas közössége vezeti, az állomásokat a gyermekek rajzai fogják megjeleníteni.

Nagyböjti tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban március 26-ig, a mai vasárnapig. Az adományokat a bal oldali oldalbejáratnál kérjük elhelyezni és minden adakozónak előre is köszönjük. Egyúttal kérjük, hogy az ott elhelyezett ládába dobják be azoknak a rászorulóknak a nevét és pontos címét, akikről úgy gondolják, hogy a plébániai karitász, ezekből a tartós élelmiszerekből egy ajándékcsomagot eljuttasson húsvétra. A csomagok kiosztására a jövő héten kerül sor.

Keresztút az életért címmel. a keresztút állomásait családok elmélkedéseivel járjuk végig április 8-án, szombaton délután 16.00 órai kezdettel az Oktogontól a Hősök teréig az Andrássy úton. A végén szentmise lesz a téren.

Vedres Csaba: Miserere című oratóriuma, zene az Isten irgalmáról és az ember reményéről címmel, április 9. virágvasárnap, 19.15-kor kerül előadásra a Kelenföldi Szent Gellért templomban.

„A keresztek földjére” címmel Baltikumi Zarándoklatot szervez a Magyar Kurír és az Újember újságok 2017. augusztus 23-30-ig, Dr.Török Csaba atya vezetésével. Részletes tájékoztatót a hirdetőtáblán olvashatunk.

Országos adománygyűjtés lesz a Szentföld javára, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, jövő vasárnap, április 2-án, minden katolikus templomban. Mi is erre a célra kérjük a kedves testvérek adományait.

Nagyheti és Húsvéti szertartások rendje:

Április 9. Virágvasárnap:

10.00 órakor: Barkaszentelés, Ünnepi bevonulás, Passió, nagymise.

Közreműködik: Capella Theresiana

Április 13. Nagycsütörtök:

18.30 órakor: Koncelebrációs nagymise az Utolsó Vacsora emlékére, Lábmosás szertartása, Lamentációk, Virrasztás Jézussal a Getszemáni kertben, Gyóntatás 22.00 óráig.

Április 14. Nagypéntek:

15.00 órakor: Keresztút, Sík Sándor versét, Igó Éva színművésznő imádkozza.

18.30 órakor: Urunk kínszenvedésének szertartása: Passió, Kereszthódolat, Közös könyörgések, Áldoztatás, Szent Sír megnyitása, Virrasztás Jézus sírjánál, Gyóntatás 22.00 óráig.

Közreműködik: Capella Theresiana

Április 15. Nagyszombat:

Jézus Sírja egész nap látogatható!

18.30 órakor: Húsvéti Vigília Szertartása: Tűzszentelés, Fény bevonulás, Örömőnek, Húsvéti gyerta szentelés, Olvasmányok, Felnőtt keresztelés, Nagymise, Feltámadási körmenet.

Április 16. Húsvétvasárnap:

10.00 órakor: Húsvéti Ünnepi Nagymise.

Közreműködik: Budapesti Énekes Iskola

Előadják:Michael Haydn: C-dur mise

Április 17. Húsvéthétfő:

Szentmisék: 08.00; 10.00; 18.30 órakor