Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 83 vendég böngészi
2017. március 5. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Nagyböjt 1. vasárnapja

Keresztutat járunk minden nagyböjti pénteken, így most március 10-én is a templomban, 17.45 órai kezdettel. Jöjjünk el minél többen. A továbbiakban pedig, a keresztutakat, plébániánk egy-egy közössége vezeti majd, illetve lesz orgonaimprovizációs keresztút is.

Nagyböjtben, péntekenként böjt van, ami azt jelenti, hogy minden 14. életévét betöltött megkeresztelt katolikusnak a hús ételek fogyasztásától tartózkodnia kell és ezt nagyböjt idején nem válthatja ki imádsággal vagy jócselekedettel úgy, mint évközben. Ugyanakkor jó, ha saját elhatározásból felajánlunk az Úrnak önmegtagadást, imádságot és gyakoroljuk az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit is.

Nagyböjti lelkigyakorlataink: Három napos lelkigyakorlat lesz Érden, a Ciszterci Nővérek Apátságában, március 24-26-ig, melyre minden hely betelt és van várólista is. Mindazoknak, akik erre nem tudnak eljönni, itt a templomban is lesz lelki nap, április 7-én, pénteken, amikor a keresztutat, az esti szentmisében a lelkigyakorlatos elmélkedést vezeti és gyóntat, Dr.Török Csaba atya, teológiai tanár.

Vörösmarty utcai Oltáriszentség Plébánia megszüntetése. Értesítjük a kedves testvéreket, hogy Erdő Péter bíboros úr, 2017. február 20.-val kelt, 685-2/2017. számú határozatával megszüntette a Vörösmarty utcai Oltáriszentség Plébániát és annak Podmaniczky utca – Teréz körút – Andrássy út és Izabella utca által határolt területét az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániához csatolta, valamint a kápolnát misézőhellyé minősítette. Mindazokat a kedves testvéreket, akik oda jártak, szeretettel várjuk a Teréz templomba és minden hivatalos ügyet a továbbiakban a Szent Teréz Plébánia Hivatalban tudnak ügyintézni.

Országos adománygyűjtést tartottunk a katolikus iskolák támogatására, a Püspöki Kar rendelkezésére, a múlt vasárnap, melynek eredménye templomunkban 205.600.- Ft. volt és amelyet minden adakozónak hálásan köszönünk és a héten továbbítottunk.