Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 73 vendég böngészi
2017. február 26. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Évközi 8. vasárnap

Taize-i imaóra lesz ma, vasárnap este, az ifjúsági mise után, 19.30 órakor. Fiatalokat és mindenkit, szeretettel várunk.

Hamvazószerdával, március 1-vel megkezdődik a nagyböjti idő. Reggel 08.00 és este 18.30 órakor lesz szentmise templomunkban. Mindkét mise alatt lehetőség lesz a szentgyónásra, hogy a bűnbánati időt, megtisztult lélekkel kezdhessük el. Az esti ünnepi misében lesz hamuszentelés és hamvazkodás. Bár hamvazószerda nem parancsolt ünnep, de minden kedves testvérünket szeretettel várunk, hogy imádságos közösségben kezdhessük meg a lelki felkészülést Urunk kereszthalálának és feltámadásának megünneplésére.

Keresztutat járunk minden nagyböjti pénteken, így most március 3-án is a templomban, 17.45 órai kezdettel. Egyúttal ez a nap elsőpéntek is. Így a reggeli és az esti misék előtt és alatt is lesz gyóntatás.

Böjt a nagyböjtben. Hamvazószerdán és majd Nagypénteken, szigorú böjt van. Ami azt jelenti, hogy minden 14 és 60 év közötti nagykorú megkeresztelt katolikus háromszor étkezhet és csak egyszer lakhat jól, ugyanakkor hús ételt nem vehet magához. Nagyböjt péntekjein böjt van, ami azt jelenti, hogy nem fogyaszthatunk húsételt. Helyes azonban, ha az Egyháznak, a böjti időszakra adott szabályai mellett egyéni lelki elhatározásokat is teszünk, többet imádkozunk és gyakoroljuk az irgalmasság testi-lelki cselekedeteit is.

Jegyeskurzus indul plébániánkon mindazon jegyesek számára, akik az idei esztendőben szeretnének egyházi házasságot kötni. Az előadások és beszélgetések, nagyböjtben, csütörtökönként, 20.00 órakor kezdődnek a sekrestye fölötti hittanteremben. Az összesen hat alkalomból álló oktatásból, hármat atyák és hármat házaspárok vezetnek. Az első, ezen a héten, március 2-án lesz.

Ökumenikus Világimanap az idei éveben március 3-án van. A belvárosi keresztény közösségeket, így minket is szeretettel várnak, pénteken, 17.00 órára a Szabadság téri Református Gyülekezetbe erre a közös imádságra. Az ide, 2017-es évben a Fülöp szigeteken élő keresztény testvéreinkért imádkozunk.

Gospel koncert lesz templomunkban az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége szervezésében, március 3-án, pénteken, 19.30 órakor. A belépés ingyenes.

Boldog Meszlényi Zoltán püspök, vértanú emléknapján, március 4-én, szombaton, az esti mise után 19.15-kor, templomunk Szent József mellékoltárában lévő ereklyéje előtt, énekes vesperást imádkozunk a belvárosi espereskerület papjaival. Vezeti és beszédet mond: Pályi László tb.kanonok, c.prépost, ny.plébános. Kedves Testvéreinket szeretettel várjuk.

Országos adománygyűjtést tartunk a katolikus iskolák támogatására, a Püspöki Kar rendelkezésére, a mai vasárnapon minden templomban. Erre a célra kérjük mi is a kedves testvérek szíves adományait.