Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
kép1
kép2
kép3
This is a FREE module only from Joomlashack!
Image 5 Title

Oldalainkat 76 vendég böngészi
2017. február 5. Nyomtatás

HIRDETÉSEK

Évközi 5. vasárnap

Lourdes-i kilencedet imádkozunk betegeinkért, február 3-11-ig minden este. Hétköznap az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt 18.00 órakor. Várjuk betegeinket, időseinket és mindazokat, akik betegek vannak a családjukban, környezetükben.

Betegek Kenete Szentségét, közösségben szolgáltatjuk ki, a Lourdes-i Szűzanya ünnepéhez, a betegek világnapjához kapcsolódóan, jövő vasárnap, február 12-én, 10.00 órakor. Jelentkezni lehet a sekrestyében mindazoknak, akik valamilyen betegséggel küzdenek, vagy elmúltak 60 évesek. A lelki nap, amely felkészülés és gyónási alkalom lesz a szentséget felvenni szándékozók számára, február 11-én, szombaton, 10.00 órától lesz. Vezeti Csepregi Róbert káplán atya.

Krakkói két napos Zarándoklatunkat az Irgalmasság Szentélyébe, április 21-23-ig lesz. Kérjük az előzőleg jelentkezettek, erősítsék meg jelentkezési szándékukat, illetve az ennek kapcsán felszabadult helyekre lehet még jelentkezni a plébánia hivatalban a részvételi díj forint összegének befizetésével. A szokásos családi kedvezmény most is érvényes.

Egyházi hozzájárulás (adó). Az egyházi adó a helyi, tehát a megkeresztelt katolikus bejelentett lakhelye szerinti plébánia fenntartását szolgálja. A Magyar Katolikus Püspöki Kar, minden katolikus számára, évi teljes jövedelmének 1%-ban határozta meg ennek összegét, melyet természetesen, továbbra is önkéntes megajánlás formájában lehet befizetni. Ennek módja plébániánkon, hogy valaki személyesen hozza be a sekrestyébe vagy a plébánia hivatalba, valamint csekken, illetve banki átutalással. Két utóbbi esetben kérjük a közlemény rovatban megjelölni, hogy „egyházi hozzájárulás”. Az elmúlt hónapokban számítógépes nyilvántartásra tértünk át és a következő héten küldjük a tájékoztató levelet és a csekket adófizetőinknek. Az átállás miatt külön is kérjük, hogy akinek nevében, vagy lakcímében hibát, hiányosságot talál, azt feltétlenül jelezze számunkra, hogy kijavíthassuk. Ugyanakkor kérjük, hogy aki ezt a levelet a jövőben szívesebben fogadná elektronikus módon, adja meg e-mail címét, valamint értesítsék az adófizetésről azokat a testvéreiket is, akik esetleg erről nem tudnak, vagy ennek módját nem ismerik. Közreműködésüket és segítségük előre is köszönjük.

Balázs-áldás. A héten, pénteken volt Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Ehhez kapcsolódóan, mindazok, akik pénteken nem tudtak eljönni és nem részesültek Balázs áldásban, a szentmise záró áldása után, jöjjenek ki az oltár elé és egyénileg, mindenkit, aki ezt kéri külön áldásban részesítjük.